19 sep 2018

Dressoir, wat zet je erop? Stylingtips

Dressoirs, ze waren er in de Middeleeuwen al en ze zijn er nog steeds. Het is een lage kast om spulletjes te bewaren, maar hoe richt je het dressoir verder in? We geven je graag wat tips om van je dressoir een prachtige eyecatcher te maken.

In de Middeleeuwen bestond het dressoir vaak uit een open deel onder waarop tinnen huisgerei stond, twee tot drie lades erboven en de bovenkant van de kast waarop mooie dingen werden geplaatst. Later werden vaker deurtjes voor het onderste deel geplaatst. In de Middeleeuwen werd het dressoir ook gebruikt om te laten zien wat je in huis had. Later was deze kast ook bij de ‘gewone burgers’ te vinden. En nog weer later werd het dressoir als kleinburgerlijk bestempeld.

Tegenwoordig zijn er ook veel eigentijdse dressoirs te koop, bijvoorbeeld een combinatie van hout en zwart metaal. Highboard Soho is hier een voorbeeld van. Maar er zijn ook nog genoeg meer klassieke dressoirs en tussenvormen verkrijgbaar.

Dressoir ingericht

Highboard Soho

Maar wat zet je op een  dressoir?

De grootste tip: blijf dicht bij jezelf. Ga bij jezelf na wat je mooi vindt. Houd je van veel planten? Richt het dressoir dan botanisch in. En wees niet bang om te combineren met verschillende materialen, kleuren en hoogtes. Het is prima om een hoge plant in een rieten mand naast een lage cactus in een oranje potje te zetten.

Ben jij gek van muziek? Wat dacht je van een mooie vintage radio op de kast en wat vinylplaten erboven. Of lijst je lievelingsplatenhoes in omdat je er nou eenmaal bijzondere herinneringen aan hebt.

Maar als jullie gek op borrelen zijn, kies dan de mooiste flessen uit die je erop zet en combineer het met een gekke bak vol kurken of bierdoppen en een bijzondere flessenopener.

Ingericht dressoir

Stel je hobby tentoon

Uiteraard kun je met kunst of foto’s ook flink uitpakken. Ook hier geldt weer: speel gerust met verschillende vormen en groottes. Je kunt prima drie vakantiefoto’s erop zetten, maar lijst de mooiste op posterformaat in en zet die op het dressoir tegen de muur. Speel met materialen en kleuren van de lijsten en maak er iets bijzonders van.