17 okt 2018

Innovatief design tijdens Dutch Design Week

Ook gek op design in je woonruimte? Dan is de Dutch Design Week misschien een evenement voor jou. Dit is een evenement in Eindhoven waarbij behalve design ook technologie, mensen en disciplines centraal staan. Dit jaar vindt Dutch Design Week van 20 tot en met 28 oktober plaats. Aanwezig zijn zo’n 2500 ontwerpers die op meer dan honderd verschillende locaties in Eindhoven te vinden zijn.

Innovatief design

De ontwerpers hebben zich dit jaar beziggehouden rondom het thema ‘If Not Us, Then Who’. Innovaties en oplossingen staan centraal. De ontwerpende pioniers hebben gepoogd bepaalde zaken tastbaar en functioneel te maken. Ze hebben zich bezig gehouden met de vraag hoe het beter kan, zeker geen overbodige vraag in deze veranderende wereld, waar bijvoorbeeld het milieu onder druk staat. Onder meer hergebruik speelt een grote rol bij hedendaags design. Veel ontwerpers hebben nieuwe ideeën, creatieve oplossingen of frisse experimenten.

Het design dat te zien is, heeft vooral te maken met wonen. Daarnaast is er ook muziek en een foodfestival.

 

eten op foodfestival

Bezoekers kunnen aansluiten bij exposities, lezingen, productlanceringen, seminars, debatten, kinderprogramma’s en nog veel meer. Op die manier is een bezoek aan de Dutch Design Week een uitje dat geschikt is voor het hele gezin.

 

Design ligstoel

In de Flitscollectie zie je de liefde voor design ook terug, bijvoorbeeld bij ligstoel Kay. Deze met de hand of elektrisch verstelbare stoel is een oase van rust op zich. Ontspannen met een boek, het kijken van je favoriete serie of gamen is perfect in deze fauteuil.

ligstoel Kay

Duurzame bank

Ook duurzaamheid is terug te vinden in de Flitscollectie. Bank Primo is hier een mooi voorbeeld van. De leren versie van deze bank is gemaakt van gerecycled leer. Dit geeft een mooi vintage uiterlijk aan deze bank.

Benieuwd naar de Flitscollectie? Je bent van harte welkom bij een van onze verkooppunten.