16 jan 2019

Verhuizing: hoe richt je het nieuwe huis in?

Je verhuist van het ene naar het andere huis. Hoe ga je na de verhuizing vervolgens om met het interieur? Wil je alles behouden of is er de wens om meubels te vervangen? En de laatste trends, pas je die toe in je nieuwe huis?

Vorm van de kamers

Een ander huis heeft meestal ruimtes die een beetje, of zelfs heel anders zijn qua vorm. Misschien ga je wel van een lange smalle woonkamer naar een ruim vierkant. Zodra je je meubels hebt verhuisd naar je nieuwe huis, kan het zijn dat het het helemaal niet lekker blijkt te passen.

De kast die ooit een eyecatcher was,  valt nu misschien wel in het niets in de nieuwe ruimte. Of die stoel die zo perfect paste in dat ene hoekje, staat na de verhuizing eigenlijk nergens meer mooi. Ook kan het zijn dat je een muur in de nieuwste trendkleur spiced honey hebt gesausd, waardoor de kleur van de bank totaal niet meer bij de sfeer past.

Wennen na verhuizing

Ons advies is: wen eerst aan de nieuwe ruimte, voordat je keuzes gaat maken. Wanneer je na de verhuizing te snel iets kiest, kan dit helemaal verkeerd uitpakken. Heb je hierbij hulp nodig? Geen punt, wij hebben genoeg kennis in huis, om jou de juiste vragen te stellen en je met die antwoorden op weg te helpen.

Zorg in ieder geval dat je de juiste afmetingen van hele ruimtes of bepaalde plekken bij je hebt. Overweeg je een meubelstuk aan te schaffen? Misschien is het een idee deze op te meten en thuis de contouren met tape aan te geven zodat je een indicatie hebt van de ruimte die het in gaat nemen.  

Bijzettafels in je interieur

Uiteraard hebben we ook de laatste trends inzichtelijk. Hoekje over in je nieuwe huis? Wat dacht je van een prachtige ronde bijzettafel – of meerdere, eventueel verschillende tafeltjes – die je mooi aankleedt. Bijvoorbeeld met planten als je van de botanische sfeer houdt. Want planten blijven ook dit jaar geliefd in de inrichting. De Flitscollectie bevat verschillende soorten bijzettafels. Altijd eentje die in jouw inrichting past. Meer ideeën voor de inrichting van een bijzettafel lees je in een eerder blog hierover.

bijzettafels met planten na verhuizing
Inrichten met bijzettafels na bijvoorbeeld een verhuizing.

We voorzien je graag van advies waar je wat aan hebt. Een verhuizing is al stressvol genoeg. Wij helpen graag mee om ervoor te zorgen dat het inrichten stressvrij is. De Flitscollectie is te vinden in verschillende winkels.