13 feb 2019

Woontrends in je interieur: modern wonen

We hebben weer een kijkje kunnen nemen in de nieuwe woontrends. Hierover gaat deze blog dan ook. Welke trends zetten komend jaar door? De eerste woonbeurzen van 2019 hebben weer plaatsgevonden, waaronder de beurs in Keulen. Modern wonen zet verder door bleek daaruit. We vertellen je graag meer over de banken en stoelen die helemaal in je inrichting passen komend jaar.

Voorlopig is metaal een blijvertje in Modern Wonen. Dan hebben we het over van messing tot zwart en alles daar tussenin. Bij de stoelen en banken wordt vaak een metalen omlijsting gecombineerd met een zichtbare structuur in de bekleding. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de Flitscollectie bij de bank Primo. De sledepoten vormen een strakke afbakening van de structuurbekleding. Deze bank past dus prima binnen de woontrends.

Bank Primo met metalen arm woontrends
Bank Primo details

Woontrends: duurzame bank

Deze bank past overigens ook prima in het moderne thema ‘duurzaamheid’. De bekleding is namelijk gemaakt van gerecycled leer.  Duurzame materialen spelen een steeds belangrijke rol. Ook in de meubelindustrie is er het besef dat we maar één wereld hebben.

Een andere trend binnen de woontrends, die we meer gaan zien is ‘monotone’. Hierbij komen frame en bekleding qua kleur overeen, los van het feit of materiaal overeenkomt. Op de beurzen waren op dit gebied gedurfde kleuren te zien. Meubels bestaande uit één kleur hebben iets chics. Een mooie aanwinst voor het interieur.

Hala fauteuil, donkergrijs, metalen draaipoot.
Bij fauteuil Hala hebben poot en bekleding overeenkomstige kleuren. Dit past in de trend ‘Monotone’.

Rond vloerkleed

Zeer ranke pootjes, de zogenaamde chopstick legs zien we ook nog steeds terug. Hoekbank Cathy is een van de banken die ook van deze ranke pootjes heeft. En ronde vormen blijf je zien in de interieurs. Ronde vloerkleden en eettafels vormen namelijk verbindende factoren in de diverse inrichtingen. Bovendien zorgen ronde vormen voor zachtheid.

Comfort speelt ook een steeds groter wordende rol. Want niet alleen het oog wil wat, maar we willen ook heel lekker zitten en goed ondersteund worden.

Comfortabele stoel

Of een stoel of bank voor jou comfortabel is, kun je het beste zelf uitproberen. Om die reden ben je welkom bij een van de winkels met een Flitscollectie om te komen zitten. Ook wanneer je advies op het gebied van interieurs wil, staan we uiteraard voor je klaar.